Kako očistiti organizam i izgubiti višak kilograma?

Nagomilani toksini u crevima, bubrezima, jetri, koži često uzrokuju višak kilograma, ometaju proces razmene materija i gubitak kilograma. Iako naši organi rade odličan posao u čišćenju organizma, lako mogu da se opterete i zakrče toksinima i uspore proces detoksikacije. Ali, priroda nam je obezbedila odlične metode i namirnice koje čiste organe i pomaže nam da izgubimo na zdrav način višak kilograma i budemo zdravi.

4 namirnice koje čiste od toksina i ubrzavaju metabolizam

1.Limun

Limun sadrži mnogo antioksidanta i vitamin C koji podstiče čišćenje organa, kao i fosfora koji smanjuje krvni pritisak. Kada ga dodate u vodu, deluje kao prirodni pokretač metabolizma. Enzimi u limunu stimulišu funkciju jetre i pomažu da se toksini efikasno izbace iz organizma, kao i obesogeni, koji usporavaju metabolizam i zadržavaju masnoće.

2. Sok od paradajza

Kao i limun, paradajz sadrži mnogo vitamina C. Antioksidanti u paradajzu podstiču normalan rad jetre. Paradajz je bogatiji antioksidantima kada je skuvan. Da biste izbegli toksine (emulgatore i dodatke) u kupovnim pastama i sokovima, pravite vaš domaći sok od paradajza.

3. Đumbir

Koren đumbira smanjuje apetit i usporava stvaranje kortizola – hormona stresa. Kada je nivo stresa nizak smanjujemo i taloženje masnih naslaga oko struka. Đumbir greje organizam i predstavlja antiinflamatornu namirnicu koja eliminiše opterećenja u telu i organima, i na taj način pomaže u gubljenju viška kilograma.

4. Ljuta papričica

Ljuta papričica smanjuje apetit i smanjuje masnoće oko struka i povećava osećaj sitosti. Pomaže u sagorevanju masti.

Probajte ovaj napitak koji će vam pomoći da sagorite masne naslage i očistite organizam

Detoks napitak za brzo sagorevanje masnih naslaga

Namirnice koje smo gore spominjali efikasno i zdravo čiste i ubrzavaju metabolizam. Ovaj napitak je odličan za početak procesa mršavljenja.

Sastojci

  • sok od pola limuna
  • jedna čaša kuvanog soka od paradajza
  • 2 kašike izrendanog svežeg korena đumbira
  • prstohvat ljute papričice

Sve sastojke stavite u blender i napravite sok.

Uz korigovanu ishranu, preporučujemo Vivaton tretmane detoksikacije koji čiste organizam, snabdevaju ga hranljvim materijama iz jedinstvenog eliksira Vivaton koji pomaže u procesu gubitka kilograma, celulita i ozdravljenja celog organizma. Pročitajte više o Vivatonu ovde: http://vivaton.rs/eliksir-vivaton/