Celulit je postao problem za mnoge žene. Celulit se javlja u svim uzrastima bez obzira na to koliko kilograma imamo. Uzroci celulita su različiti:

  • hormonalni disbalans
  • genetika
  • nataloženi toksini
  • duvanski dim
  • alkohol
  • nezdrava ishrana
  • stres
  • malo kretanja i dugo sedenje

Najveći problem leži u usporenom procesu eliminisanja toksina i njihovom nagomilavanju, zatim dolazi do debljanja vezivnog tkiva, a time i do stvaranja nepokretnih džepova koji liče na pomorandžinu koru. Celulit se pojavljuje na butinama i zadnjici, stomaku, rukama, kolenima..

Kako se rešiti celulita prirodnim putem?

1. Jedite alkalne namirnice i izbegavajte procesiranu hranu

Sveže voće i povrće je idealan način da alkalizujemo organizam i da očistimo toksine i celulit. Naša ishrana je puna ugljenih hidrata, šećerima i procesiranom hranom, na taj način naš organizam postaje kiseo i zakrčen. Upravo sveže voće i povrće neutralizuje kiselost organizma, smanjuje količinu masti, eliminiše toksine, celulit i usporava proces starenja tela. Smanjite unos kafe, soli i šećera. Pijte više vode, da bi vam koža bila hidrirana i nežna. Čistite organizam od toksina i pokrenite metabolizam. U jednom od prethodnih tekstova smo pisali o tome koliko je značajno da uspostavimo kiselo baznu ravnotežu u organizmu i na koji način to možemo da uradimo. Pogledajte tekst OVDE.

2. Suvo četkanje kože

Suvo četkanje je tehnika koja omogućuje čišćenje kože i detoksikaciju organizma. Suvo četkanje uklanja staru, suvu kožu i obnavlja je. Suvim četkanjem eliminišemo celulit, čistimo limnfi sistem, uklanjamo naslage mrtve kože, jačamo imunitet, stimulišemo rad horomona i žlezda, stimulišemo cirukulaciju i zatežemo kožu.

3. Anticelulit Masaža

Masaža stimuliše limfni sistem, pokreće cirkulaciju i podstiče izbacivanje toksina i celulita iz organizma. Masaža stimuliše, učvršćuje i omekšava kožu, ispravlja nepravilnosti i jedna je od najefikasnijih metoda za eliminaciju celulita.

4. Piling kafom

Piling kafom je još jedan dobar način da smanjite celulit. Stimuliše limfni sistem i pokreće cirkulaciju i zateže kožu. Piling možete napraviti sa 100gr mlevene kafe, 3 kašike bademovog ili kokosovog ulja i 3 kašike braon šećera. Koristite ovu smesu 2-3 puta nedeljno. Masirajte se pod tušem i isperite mlakom vodom.

5. Detoks kupka Epsom solju

Kupka koja sadrži Epsom so ili Magnezijum sulfat služi za opuštanje i eliminaciju toksina koji se natalože na koži. Smiruje upale, iritacije, podiže nivo magnezijuma u organizmu i revitalizuje organizam.

6.  Vežbe

Fizička aktivnost – vožnja bicikla, plivanje, fitnes, joga, zatežu mišiće i utiču na redukciju celulita. Trebalo bi kombinovati kardio vežbe i vežbe za zatezanje mišića na delovima na kojima se najviše nalazi celulit – butine, zadnjica. Posle toga se fokusirajte na oblikovanje tela.

Postoje različiti načini i metode na koje možemo da se oslonimo kada je eliminacija celulita u pitanju. Važno je prići ovom problemu iznutra i spolja – ishranom, unosom tečnosti, kretanjem, masažama. Jedna od novih metoda na ovim prostorima je i metoda detoksikacije i eliminacije celulita prirodnim biljnim ekstraktom Vivaton. Anticelulit masaže se rade biljnim ekstraktima, jedinstvenim tehnikama ručne masaže koje za vrlo kratko vreme eliminišu celulit, ubrzavaju i balansiraju ceo metabolizam.

Više o Vivaton anticelulit masaži pogledajte OVDE

Zakažite tretmane Vivaton na brojeve telefona:  064 5612732 , 011 3660538