Kozmetika rešava uglavnom privremeno neki problem na koži, i zato ukoliko želite pozitivne promene kože na duže staze potrebno je da napravite određene korake u vidu ishrane, hidratacije, antistres tehnika, itd..

Ono što jedete utiče na ceo organizam, pa i na kožu. Ako jedete hranu koja nije kvalitetna i koja nije bogata nutrijentima vaša koža će izgubiti elastičnost i mladalački izgled bez obzira na to koje kreme koristite.

Uvedite ovih 6 namirnica u vašu svakodnevnu ishranu kako biste obnovili kožu. One poboljšavaju zdravlje i izgled kože. Svakako preporučujemo i detoksikaciju organizma. Ovde možete pogledati naš predlog detoksikacije svežim sokovima za 3 dana: http://vivaton.rs/detoksikacija-organizma-prirodnim-sokovima/ 

 

1. Avokado

Ako želite da vaša koža bude zdrava i zategnuta, potrebno je da jedete zdrave masti. Izvor zdravih masti su i laneno seme, čia seme, bundevino seme. Avokado vlaži kožu i poboljšava njenu elastičnost.

2. Zeleno lisnato povrće

Spanać i kelj su bogati antioksidantima, štite kožu od slobodnih radikala koji znaju da smanje proizvodnju kolagena i elastičnost kože. Kelj sadrži dva kartenoida antioksidanta lutein i zeaksantin. Upravo oni štite kožu od UV zračenja. Tamno zeleno lisnato povrće sadrži folat koji pomaže u regeneraciji DNK i smanjuje rizik od bolesti kože.

3. Bobičasto voće

Borovnice, jagode, brusnice, ribizle predstavljaju najzdravije namirnice za kožu. Bogate su antioksidantima, smanjuju upalne procese u telu, bogate su vitaminom C koji je ključan nutrijent kada je zdravlje kože u pitanju jer podstiče proizvodnju kolagena. Bez vitamina C koža je tanka i suva. Unosite što više ovog voća, ono štiti kožu i podmlađuje je.

4. Crna čokolada

Crna čokolada sadrži visok nivo antioksidanata. Jedna studija je pokazala da korišćenje kakaa u prahu 6-12 nedelja povećava hidrataciju kože i smanjuje pojavu bora. Crna čokolada štiti protiv oksidativnog stresa koji se javlja kao posledica izlaganja sunčevim zracima. Ovo važi za čokoladu koja sadrži bar 70% kakaa, što je čokolada tamnija, ona sadrži više antioksidanata.

5. Brokoli

 Brokoli je bogat vitaminom C koji igra značajnu ulogu u prevenciji bora i ostalih promena na koži koje dolaze sa godinama. Ovaj vitamin pomaže u uklanjanju slobodnih radikala koji nastaju na koži usled uticaja UV zraka i pomaže u sintezi kolagena zaduženog za njenu čvrstinu.

6. Batat

Batat je bogat betakarotenom, koji se u našem telu pretvara u vitamin A. Taj vitamin čini kožu mekom na dodir. Za lekovitost batata zaslužna je velika količina beta karotena, koja aktivno učestvuje u regeneraciji kože i sluznice. Osim toga deluje i kao snažni antioksidant, štiteći naš organizam od delovanja slobodnih radikala i raznih bolesti.

Za lepu, nahranjenu, zdravu kožu i mladalački izgled preporučujemo detoksikaciju organizma koju je poželjno raditi bar dva puta godišnje jer jača imunitet, kardivaskularni sistem, poboljšava sistem za varenje, povećava vitalnost i dobra je za kožu. Detoksikacijom čistimo kožu i usporavamo starenje. Ovo je dobar način da pripremimo kožu i kompletan organizam za promenu sezone.

Za regeneraciju kože, pored korigovane ishrane preporučujemo detoksikaciju Vivaton biljnim ekstraktom koji čisti organizam i spolja i iznutra. Njegovom upotrebom izvlačimo sve štetne materije iz organizma i unosimo 207 različitih lekovitih komponenti kojima hranimo ćelije.

Započnite proces detoksikacije na vreme i spremni dočekajte hladnije dane.

Vaš Vivaton