Zimi je dotok hranljivih materija i kiseonika do ćelija usporen, a samim tim koža je suvlja, umorna, pojavljuju se nove bore i ten je neujednačen. U proleće je koža posebno osetljiva i zato je potrebno da joj sada posvetimo pažnju i da joj obezbedimo sjaj i jedrinu. Sa promenom godišnjeg doba menjamo i svakodnevnu rutinu, proizvode i negu.

1.Piling kože

Zimi koža gubi sjaj i zato je proleće pravo vreme da povratimo blistavost i jedrinu kože. Tokom zime, previše pilinga može da iritira kožu i da je učini suvom i bez dovoljno hidratacije.  Zato je naša preporuka da koristite prirodne pilinge koje možete sami da napravite od različite vrste gline i hidrolata ili esencijalnih ulja. Nežan i prirodan piling otklanja nečistoće i čisti pore i ostavlja dobru podlogu za prirodne kreme koje mogu u potpunosti da nahrane vašu kožu.

2. SPF zaštita kože

Sve je više sunca i zato je važno da zaštitimo kožu od sunčevih zraka. Preporučujemo da ispod šminke nosite kremu bogatu faktorom SPF 30 koja može da zaštiti kožu i koja će duže održati puder i šminku na licu. Preporučujemo prirodne kreme sa cink oksidom koji smanjuje iritacije ili gelove koji su odlični ukoliko imate masnu kožu.

3. Hidratacija organizma

Hidratacija je jedna od najvažnijih stvari tokom obnavljanja kože. Sveži krastavci, limun i sveža nana su najbolji za hidrataciju kože. Limun i nana pospešuju varenje, pokreću organizam, a krastavac hidrira i eliminiše toksine. Sve sastojke iseckajte i nalijte svežu vodu preko. Pijuckajte vašu detoks vodu tokom celog dana.

4. Koristite laganije kreme

U proleće smo skloni alergijama, većoj vlažnosti vazduha i zato je potrebno da promenimo kreme koje koristimo tokom zime. Predlažemo upotrebu hidrolata, prirodnih krema koje su bogate nutrijentima i aktivnim sastojcima koje pomažu da se vrati elastičnost kože i da se eliminišu postojeće bore i nepravilnosti na koži.

5. Priuštite sebi profesionalni spa ritual za lice

Profesionalni tretmani lica su nezamenljivi. Tretmani mogu da reše probleme akni, bora i umorne i opuštene kože. Vivaton masaža lica je jedna od najdelotvorijih masaža koja pomaže u regeneraciji kože i ovo je odličan period za čišćenje i obnavljanje kože.

Tretmanom lica Vivaton, biljnim preparatima i masažnim pokretima pomažemo lekovitim supstancama da prodru u duboke slojeve kože i stimulišemo proizvodnju kolagena i elastina. Na ovaj način aktivno podmlađujemo ćelije kože, čistimo i hidriramo lice.
Ovim tretmanom takođe naglašavamo konture lica gde dominiraju podignute jagodice, otvoren pogled bez podočnjaka, prokrvljena i glatka koža.

Sada je pravi trenutak da se posvetite sebi, započnete prolećnu negu i dubinski obnovite kožu kako biste spremni dočekali toplije dane. ☀️

Sa ovih 5 koraka vratićete koži sjaj, jedrinu i blistavost, a Vivaton tim je tu da vas podrži da na prirodan način negujete sebe.