5 biljnih čajeva za izbacivanje viška tečnosti iz organizma

U jednom od prethodnih tekstova pisali smo o osećaju naduvenosti i otečenosti i na koje sve načine možemo da se rešimo viška vode u organizmu. Pročitajte tekst OVDE.

Da bismo očistili organizam, bubrege, mokraćnu bešiku i urinarne kanale, potrebno je da pijemo diuretike koji će pospešiti izbacivanje viška vode iz organizma. Od prirodnih namirnica koriste se peršun, uvin čaj, nana, maslačak, glog, zeleni čaj, borovnica, rastavić i mnogi drugi..

1.Zeleni čaj

Odličan diuretik koji se koristi za detoksikaciju organizma i pomaže u borbi protiv celulita, usporava apsorpciju masti i podstiče cirkulaciju. Zeleni čaj podstiče razgradnju masnih naslaga na stomaku, zadnjici i butinama. Podstiče izlučivanje toksina i tečnosti iz organizma, jača imunitet i poboljšava varenje.

2. Čaj od Maslačka

Da bismo pospešili rad bubrega, koristimo čaj maslačka. Čaj se pravi od suvog i usitnjenog korena maslačka. U 2dl vode sipati jednu kašiku maslačka i kuvati nekoliko miuta. Procediti posle 15 minuta i piti čaj tokom celog dana.

3. Čaj od Peršuna

Veoma značajna namirnica bogata vitaminica A, C, i mineralima koji pomažu kod problema sa urogenitalnim traktom, bubrezima i bešikom. Svež koren i lišče peršuna sitno iseckajte i skuvajte u litar vode. Čaj procediti i piti tri puta dnevno pre jela. Seme peršuna prelijte sa jednom šoljom ključale vode. Posle 15 minuta procediti i piti tri puta dnevno.

4. Čaj od Plod Crvenog Gloga

Čaj od gloga stimuliše mokrenje i odličan je diuretik. Pored toga, opušta nerve i umiruje. Čaj od gloga pripremite tako što jednu kašičicu ploda ostavite preko noći u hladnoj vodi. Sledeći dan ga prokuvajte, procedite i pijte u toku dana.

5. Čaj od Rastavića (preslica)

Preslica ili rastavić je veoma efikasan diuretik. Pospešuje protok urina i dobar je za smanjivanje predmenstrualne naduvenosti. Čaj od rastavića delotvoran je kod bubrežnih bolesti, leči urinarne infekcije, artritis i reumu.