Ako ste primetili da vam je koža suvlja i da se na licu pojavljuje crvenilo kako je krenula jesen, to je normalan proces sa promenom godišnjeg doba.

Da bismo olakšali ovo stanje i da bismo sprečili pojavu novih bora i isušivanja kože potrebno je dodatno da se hidriramo. Evo kako:

1. Pijte vode jer se na ovaj način podstiče varenje i otklanjaju toksini, a koža tada postaje sjajna.

2. Koristitie prirodnu blagu kozmetiku koja će da vlaži vašu kožu, umesto da zbog jakog hemijskog sastava skine prirodna ulja koja se nalaze na vašoj koži.

3. Pravite maske od meda koje će smanjiti iritaciju kože. Pet dana uzastopno nanosite med na kritična područja na koži i pratite rezultate.

4. Koristite prirodna ulja za kožu. Kokosovo ulje može u velikoj meri da vam pomogne ako imate problem sa atopijskim dermatitisom za koji je karakteristična suva koža praćena svrabom. Na vlažnu kožu nanesite kokosovo ulje u tankom sloju.

5. Unosite namirnice bogate Omega 3 masnim kiselinama pomoću kojih će koža biti zdravija, jačeg tonusa i sjajnija. Omega 3 hidriraju ćelije kože i sprečavaju upale. Najviše ih ima u ribi (skuši, lososu, svežoj tuni, sardini, pastrmki), lanenom ulju, čia semenkama i orašastim plodovima.

Postoji mnogo načina na koje možete da nahranite kožu i da je hidrirate, a mi smo tu da vam prirodnim i hranljivim tretmanima pomognemo da ubrzate ovaj proces i održite kožu zdravom i vitalnom.

Naši terapeuti stoje vam na raspolaganju za konsultacije i zakazivanje Vivaton tretmana
064 5612732
011 3660538