Kraj nedelje je dobro vreme da se oslobodite stresa i da se osećate dobro. Naša preporuka je detoksikacija tela Vivaton ekstraktom koji pomaže i telu i umu da se oslobodi od nagomilanih toksina i napetosti. Međutim, postoje i drugi načini na koje možemo sebi da pomognemo.
Evo kako možete osloboditi svoj um i telo od stresa i napetosti.
 

Izdvojite sat vremena za sebe

Dobro nam je poznato koliko se dan od 24 sata čini nedovoljno dugim kako bismo ispunili sve obaveze, ali sigurno je moguće pronaći bar sat vremene za sebe i svoje misli. Najjednostavniji način je da posle napornog dana obučete nešto komotno, skuvate sebi osvežavajući napitak i budete sat vremena sa sobom.
 

Jedite zdravu i laganu hranu

Nakon kaloričnih i ne toliko zdravih obroka tokom nedelje na poslu, vreme je za hranu sa manje kalorija i masnoća. Osećaćete se lakše i svežije nakon pojedene salate, smutija ili guste supe. Ono što jedemo odražava se na naše raspoloženje. Izbacite gazirana pića i preterani unos slatkiša.
 

Šetajte i razgibavajte se

Ukoliko ne volite da trenirate, izađite pored reke ili u park i šetajte, trčite, dišite duboko. Boravak u prirodi je veoma lekovit i veoma efikasno eliminiše nagomilan stres i napetost. Ako nemate vremena da idete napolje, probajte da idete peške na posao.
 

Provedite veče uz omiljenu knjigu ili seriju

Svi volimo nekad da pobegnemo iz realnosti i prepustimo se svetu humora, ljubavi, istraživanja. Gledajući tv seriju i čitajući novo poglavlje knjige zaboravljamo na stvarnost i prepuštamo se osećaju razbibrige.
 

Meditirajte

Smestite se na vama najdraže mesto u domu i završite dan sa meditiranjem. Razbistrite i posložite misli posle posla i dnevnih obaveza. Meditacija ne oduzima puno vremena, a znači mnogo.