Da li imate problema sa cirkulacijom?

Ukoliko veći deo dana sedite, slabo se krećete, telo vam je ukočeno ili bolno kao i ruke, ramena, vrat, uzrok bi mogao da bude slaba cirkulacija krvi koja predstavlja posledicu umora u celom telu. Postoji mnogo načina i tehnika pomoću kojih možete da poboljšate cirkulaciju:

1. Radite vežbe istezanja, šetajte, vozite bicikl, plivajte.

2. Kada ste na poslu, ustanite i prošetajte, savijte se ka napred, vrtite stopalima i zglobovima.

Stručnjaci preporučuju vežbe i svakodnevnu aktivnost kao i masaže kojima će se znatno poboljšati cirkulacija, a telo održati u tonusu i kondiciji.

3. Masaža je jedan od najefikasnijih načina za poboljšanje cirkulacije u telu.

Masaža ublažava stres i napetost u celom telu. Masaža veoma povoljno utiče na krv i limfu.
Masažom Vivaton biljnim ekstraktima reguliše se kiselo-bazna ravnoteža, koja je neophodan uslov za normalno funkcionisanje organizma. Krv se obogaćuje hranljivim materijama, povećavaju se hemoglobin, eritrociti i leukociti. T-limfociti se pretvaraju u aktivne ćelije koje uništavaju viruse i bakterije.
Krv je naše „tečno tkivo“, koje se neprekidno kreće i menja oblik. Preko arterija ona transportuje hranljive materije, kiseonik, a preko vena i limfnih kanala izlučuje iz organizma iskorišćene materije, krajnje produkte razmene materija.
Poznati danski fiziolog August Krog dokazao je da masaža pomaže da broj aktivnih kapilara poraste nekoliko desetina puta, a baš oni su ti mali transportni putevi koji prodiru do bilo kojeg zabačenog dela našeg organizma.
Zato je masaža Vivatonom posebno korisna za osobe koje se nedovoljno kreću i za one koji su skloni gojenju.