Sada je pravo vreme da razmišljamo o promeni rutine za hladnije vreme i suv vazduh koji isušuju kožu tokom jeseni i zime.

Pomozite koži da se na prirodan način adaptira na niže temperature i vetar, da ostane zdrava i vitalna.

Piling kože

Hladnije vreme zahteva redovniji piling kože jer se koža suši i postaje drugačija. Napravite prirodni piling od različite vrste gline i nežno čistite površinu kože. Piling kože će vam pomoći da energizujete i hidrirate kožu. Na ovaj način pripremate kožu za zimske serume i kreme.

Hidratacija kože

Suvo i hladno vreme zahteva više hidratacije nego leti. Leti se zatvaraju pore zbog vrućine i tada nam je potrebna samo lagana hidrantna krema ili kvalitetan hidrolat i lagano ulje. Kako kreće hladnije vreme, koža može da postane crvena i da počne da svrbi. Tada je potrebno da pojačamo hidrataciju kože. Hidrantne kreme će zaštiti kožu i zadržati vlažnost unutar kože. Koristite hidrantnu kremu ili mleko za telo bar dva puta dnevno.

Osveživač vazduha

Povećajte hidrataciju i u vašem domu sa različitim osveživačima koji će povećati vlažnost vazduha kada krene sezona grejanja i suvog vazduha.

Promenite ishranu

Jesen je vreme kada smo prilično zauzeti i kada zaboravimo na zdrave navike. Zdrava koža počinje zdravom ishranom. Unosite nairnice sa više antioksidanata, žitarice od celog zrna, i zdrave masti (hladno ceđena ulja). Jedite ribu, šargarepu, borovnice, karfiol i drugo voće i povrće..

Započnite novu rutinu ujutru (jače kreme, serumi, piling) i držite se letnje još nekoliko nedelja (noću). Pratite šta se dešava sa vašom kožom u ovom periodu, koliko je osetljiva i pojačavajte hidrataciju kada je to potrebno. Postepeno uvodite nove proizovde i dočekajte novu sezonu spremni!