Poznato nam je koliko zadržavanje vode u organizmu može da izazove osećaj nelagode i nadutosti. Ponekad imamo osećaj da smo otečeni ili kao da imamo višak kilograma.

Zadržavanje vode u organizmu predstavlja disbalans u telu koji nekad može da izazove oticanje stomaka, nogu ili članaka. Razni su uzroci zadržavanja vode u organizmu – stres, hormonski disbalans, visok krvni pritisak, manjak kretanja, ishrana bogata šećerom, preteran unos soli, manjak određenih vitamina i minerala..

Najčešći simptomi zadržavanja vode se vide na otečenom licu, zglobovima ruku i nogu. Međutim, najteže nam je da se otarasimo osećaja naduvenosti i nelagode.

Kako regulisati vodu u organizmu?

1.Unosite više vode

Veoma je važno da se hidriramo u toku dana sa bar osam čaša dnevno kako bi organizam stalno imao uravnotežen dotok vode.

 

2. Korigujte ishranu

Smanjite unos soli i šečera. Unosite namirnice koje sadrže više vode – lubenica, paradajz, krastavac, kupus, šargarepa itd..

 

3. Redovno detoksikujte telo masažama

Fantastičan način u rešavanju zadržavanja vode, eliminacije toksina iz organizma i ubrzavanje metabolizma jeste masaža.

Masažom Vivaton biljnim ekstraktom i specijalnim tehnikama, na prirodan način dolazimo do kompletne regeneracije organizma i utičemo na mnoge druge zdravstvene probleme. Ova masaža je jedinstvena po tome što utiče direktno na ćelije, obnavlja i hrani ih. Vivaton masaža predstavlja jedan od najefikasnijih načina eliminacije viška tečnosti iz organizma kao i prirodno regulisanje sistema organizma. Više o Vivaton masaži celog tela, pogledajte ovde: http://vivaton.rs/terapeutska-masaza-tela-ekstraktom-vivaton/

 

4. Konzumirajte biljne čajeve

Diuretici mnogo pomažu u oktlanjanju viška vode i toksina iz tela. Ubacite čaj od maslačka i zeleni čaj u vašu dnevnu rutinu.

 

5. Unosite dovoljno kalijuma

Spanać, banane, jagode, paprike, kupine, breskve su bogate kalijumom i mogu pomoći u borbi protiv zadržavanja vode u organizmu.

Da bismo eliminisali višak tečnosti iz organizma i rešili se mnogih tegoba neophodno je da pristupimo holistički i da se negujemo i spolja i iznutra, da se pozabavimo našim emocijama, mislima, ishranom, fizičkom aktivnošću i negom tela.

Sada je pravo vreme da krenete sa negom tela i iskoristite benefite Vivaton tretmana. Tretmani biljnim ekstraktom Vivaton ne samo da će eliminisati višak tečnosti iz organizma, nego će otkloniti celulit, ubrzaće metabolizam, nahraniti ćelije i učiniti kožu mekom i baršunastom.

Za sve dodatne informacije, pozovite nas:  064 5612732, 011 3660538