Masaža glave „Vivatonom“ stvara osećaj smirenosti, svežine i boljeg razumevanja. Povećava se radna sposobnost, poboljšava raspoloženje i postiže se lakoća u svakodnevnom životu.

Tehnika masaže glave biljnim preparatima „Vivaton“, znatno se razlikuje od drugih metoda.

Glavna razlika je u tome što je osnovni cilj ove masaže nahraniti ćelije višekomponentim biljnim visoko efikasnim preparatom „Vivaton“. On snabdeva kosu, kožu, mišiće i kosti lobanje, nerve i mozak svim hranljivim i gradivnim materijama, neophodnim za punu životnu aktivnost.

Delovanje na kosu

Masaža glave „Vivatonom“ poboljšava ishranu folikule dlake, normalizuje lučenje lojnih i znojnih žlezda kože glave. Ona poboljšava rast kose, ubrzava zamenu izumrle dlake novom, ima efekat da se koža glave pokriva kosom i zaustavlja proces ćelavljenja. Kosa postaje bogatija, svilenkastija, bolje se oblikuje frizura. „Vivaton“ ne mora da se uklanja posle masaže, naprotiv, zahvaljujući njemu nastaje efekat povećanja volumena kose i ona se bolje oblikuje.

Posle ovakve masaže „Vivatonom“ , koja nas oslobađa stresa, spremniji smo da se uhvatimo u koštac sa svakodnevnim slabostima. Zdrav organizam ima širu viziju, a samim tim i mogućnosti se umnožavaju a odgovori stižu. Čovek ima osećaj kao da dobija krila.

Masaža glave po našem programu smanjuje spazam krvnih sudova velikog mozga i eliminiše glavobolju.

To se dešava, sa jedne strane, na račun eliminisanja napetosti, opuštanja mišića glave, sa druge strane, na račun izbacivanja toksina napetosti.

Mladost, lepota i zdravlje najviše zavise od funkcionisanja žlezda sa unutrašnjim lučenjem; čim one počnu da funkcionišu slabo, potkrada se starost.

U glavi su smeštene dve veoma važne žlezde, epifiza i hipofiza. U hipofizi se, na primer, stvaraju hormoni koji aktiviraju i kontrolišu aktivnost drugih, veoma važnih žlezda u organizmu. Ako je narušen balans hormona, koje proizvodi hipofiza, onda prvo strada štitna žlezda, a zatim pankreas i nadbubrežna žlezda. Vremenom se narušava rad jetre i bubrega.

Masažom glave biljnim preparatima „Vivaton“, mi aktiviramo rad i epifize i hipofize, a to znači da posredno utičemo na sve sisteme organizma. Masaža glave uključuje i masažu ušiju, gde je smešteno mnoštvo biološki aktivnih tačaka, koje su povezane sa svim organima i sistemima. Nije slučajno što naše uši po svom spoljašnjem izgledu podsećaju na sklupčani embrion u utrobi majke.
Masaža glave preparatima „Vivaton“ pomaže obnavljanju vida i sluha,  obnavljanju sunđeraste supstance kostiju lobanje, aktivira rad mozga, poboljšava pamćenje, normalizuje snabdevanje arterijskom krvlju, kretanje kičmene moždine, omogućava transport venske krvi i sprečava zastoje, pomaže resorpciju hematoma i eliminiše otoke, sprečava sklerozu krvnih sudova, obnavlja plastičnost lobanjskih šavova i poboljšava aktivnost moždanih nerava.

Zahvaljujući masaži glave „Vivatonom“ moguća je regresija multiple skleroze, smanjenje upalnih procesa, suzbijanje gnojnih i gljivičnih infekcija, dešava se čak izlečenje od alopecije (gubitka kose).