Izlaganje suncu leti može da ošteti kožu. Maske za lice pomažu da se koža zaceli i obnovi. Korišćenje prirodnih maski za lice od jogurta, krastavaca, aloje, nane, meda, pomaže da se eliminišu sve promene na koži.

Ove 3 maske mogu zameniti kupovne, prirodne su i sveže. One opuštaju, rashlađuju i veoma su hranljive za kožu. Probajte sami da ih napravite!

  1. Maska od krastavca i meda ili jogurta

Med i krastavac u kombinaciji neguju i hidriraju kožu, jačaju pore. Med smanjuje upale, alergije i crvenilo na koži i pruža joj sjaj. Veoma je dobar ako imate suvu kožu.

Pomešajte 1 krastavac i dodajte jednu kašiku meda ili jogurta. Nanesite ovu masku i opustite se. Operite masku sa lica mlakom vodom posle 30 minuta i nanesite kap dve bilo kog nerafinisanog ulja. Lice će vam biti zahvalno.

2. Maska od avokada i kokosovog mleka

Avokado dubinski hidrira kožu i sprečava rano starenje kože. Veoma dobro hladi kožu leti. Kokosovo mleko i avokado u kombinaciji pomažu da se koža umiri i hidrira.

Napravite pulpu od avokada i dodajte kokosovo mleko. Ako nemate kokosovo mleko, dodajte med. Ostavite masku na licu 30 minuta. Isperite mlakom vodom. Ove maske možete naneti i na vrat.

3. Maska od aloje

Aloe vera smiruje, hidrira i osvežava kožu. Veoma je dobra za osetljivu i oštećenu kožu od sunca. Aloe vera je veoma dobra za suvu kožu.

Masku od aloje možete napraviti od same biljke. Isecite jedan spoljašnji list biljke, iscedite sok, ogulite listove dok ne dođete do gela koji se nalazi u sredini lista, zahvatite kašičicom i uzmite gel.

Pomešajte 2 kašike gela sa jogurtom ili limunovim sokom. Nanesite ovaj miks na lice i držite 30 minuta pre nego što isperete lice vodom.