Aleksandar Savjolov, začetnik metode Vivaton, u svom planu ozdravljenja, pored tretmana Vivaton, koji služe da se organizam očisti od toksina, ćelije obnove i telo podmladi, daje preporuku i plan ishrane.

Preporučujemo njegove savete kako biste održali optimalnu kilažu i zdravlje celog organizma.

1. Ako patite od smanjene kiselosti želudačnog soka preporučujemo da unosite bobičasto voće, jabuke ili citruse. Približno 30-50 minuta od uzimanja voća ili bobičastog voća, konzumirajte hranu koju ste, ako je moguće, pripremili sami. Vaš prvi obrok može biti povrće: cvekla, šargarepa, kupus itd.; žitarice sa nerafinisanim biljnim uljem i raznovrsnim začinima – po ukusu. Jedite trudeći se da maksimalno osetite ukus namirnice, žvaćući hranu tako da se u ustima stvara što više pljuvačke (lizocima). U krajnjem slučaju, ujutro se može dodati tvrdo kuvano jaje ili kajgana, sir, riba, zapečena u rerni.

  • Od sireva se mogu koristiti samo tvrde vrste.
  • Hleb samo beskvasni.
  • Ne preporučuje se posle jela piti vodu, čaj, kafu i tsl.
  • Sat posle jela može se popiti mineralna, filtrirana ili izvorska voda, može razblažen zeleni čaj.
  • Prvenstveno treba zameniti upotrebu šećera, slatkih peciva i tsl. prirodnim medom, urmama, suvim voćem.

Ukoliko imate povećanu kiselost želudačnog soka preporučujem isto ovo, samo sa jednom razlikom: prvi obrok treba da se sastoji od velike količine povrća, a voće i bobičasto voće mogu da konzumiraju, ali najmanje 1-1,5 sat posle uzimanja hrane.

2. Sledeći obrok treba da budu žitarice: pšenica, heljda, proso.. Prekrupu je poželjno prosušiti u rerni do zlataste boje, oprati u vodi i zaliti ključalom vodom, skuvati, ne dozvolivši da dobije kiseli miris. U kašu dodati biljno ulje, nerafinisano (ne obrađujući ulje termički, već posle sklanjanja kaše sa vatre). Takođe, može se piti sat posle jela.

4. U drugi, treći obrok može se uključiti riba, živina (bolje divljač), ovčetina, pripremljena u rerni ili na grilu. Najvažnije je ne prejedati se. Bolje je jesti češće, a manje i omogućiti gastrointestinalnom traktu uslove za kvalitetno varenje hrane.

5. Ne uzimati hranu sat – sat i po pre spavanja. Svima preporučujemo da odlaze na spavanje sa zalaskom sunca i da ustaju sa njegovim izlaskom. Ne preporučujemo upotrebu stimulativnih napitaka u drugoj polovini dan. Zdrav san znači dug život i vitalnost.

Pored zdrave ishrane poreporučujemo redovno čišćenje organizma od toksina. To možete postići zdravim i efikasnim tretmanima tela Vivaton. Pogledajte detalje o našim tretmanima ovde: http://vivaton.rs/tretmani/ ili nas pozovite: 064 5612732