Nema ničeg lepšeg od opuštanja tokom vikenda. Sa dodavanjem nekoliko sastojaka u već postojeću kupku koju inače koristite, možete pored opuštanja podstaći i detoksikaciju organizma i na taj način se rešiti toksina u telu – teških metala, pesticida, zagađenja, nataloženog stresa.

Toksini su svuda oko nas i talože se u našim ćelijama i u masnim naslagama i zato bi trebalo redovno da radimo detoksikaciju. Ono što možete da uradite za sebe danas je da napravite kupku koja će očistiti vaš organizam od toksina.

Šta vam je potrebno od sastojaka?

Epsom ili gorka so – magnezijum sulfat

Pomaže da se toksini izvuku iz tela. Neka istraživanja su pokazala da nije dovoljno oralno da uzimamo magnezijum nego da je apsorbcija veća preko kože. Na taj način magnezijum izbegava proces varenja i direktno ulazi u krvotok. Sa Epsom solju imamo maksimalne koristi od detoksikacije, smanjujemo stres i bolove.

Betonit glina

Ova glina je jedno od najefikasnijih sredstava za prirodno čišćenje organizma. Tajna bentonit gline leži u negativnim jonima – pozitivne jone – pesticide, teške metale, bakterije izvlači iz krvotoka i eliminiše ih. Dodajte betonit glinu u Epsom so za potpuno čišćenje organizma.  Magnezijum čisti metale i toksine iz ćelije dok ih glina izvlači napolje iz organizma.

Soda bikarbona

 

Soda bikarbona alkalizuje organizam. O značaju alkalazacije, pisali smo u prethodnim tekstovima: http://vivaton.rs/kako-uspostaviti-kiselo-baznu-ravnotezu-i-alkalizovati-organizam/

Domaća detoks kupka

  • 100gr betonit gline

  • 200gr Epsom ili gorke soli – magnezijum sulfat

  • 4-5 kapi eteričnog ulja od lavande

  • 1 kašika ulja od kokosa

Sve sastojke pomešajte i umutite, sipajte u toplu vodu u kadi i mešajte dok se sve ne rastopi.

Dok glina i so eliminišu toksine iz organizma, uživaćete u prijatnoj aromi lavande koja će opustiti vaš um i dušu.