U periodu od 14 – 20.05. obeležava se nedelja o širenju svesti o alergijama na hranu.

Savremen način života i loše navike utiču na porast alergija u svetu. Promenom načina ishrane, redovnim korišćenjem različitih prirodnih preparata, i promenom životnih navika mnogo utičemo na alergije. Međutim, jedan od najznačajnijih načina lečenja alergija je čišćenje organizma.

Kada se javlja curenje nosa, kijanje, svrab kože, crvenilo, osip, to znači da se javila unutrašnja neravnoteža i opterećenje organizma u odnosu na njegove sposobnosti i kapacitete za samoisceljenjem.
Alergije su najviše povezane sa jetrom i debelim crevom, i zato su čišćenje organizma, balans crevne flore i imunog sistema ključni za rešavanja problema alergija.

Kako možemo da se rešimo alergija?

1. Veoma je važno da smanjimo unos toksina – smanjiti cigarete, alkohol, šećer, kofein

2. Neophodno je da osiguramo organizmu dovoljne energetske zalihe kako bi bio spreman da se pokrene, ubrza i izbalansira, a to postižemo korekcijom ishrane. Unosite više vode, svežeg voća i povrća.

3. Tretmanima detoksikacije biljnim ekstraktima Vivaton po metodi Aleksandra Savjolova eliminišemo zapaljenske procese u organizmu, podižemo zaštitne sile organizma, ubrzavamo proces razmene materija, limfne drenaže i izlučivanja toksina, a prodirući kroz kožu, omogućava se obnavljanje ćelijskih mebrana, balansira se imuni sistem, podiže se energija, snaga i vitalnost.

Čišćenje organizma najbolja je priprema za sezonu alergija, na taj način smanjujemo simptome, poboljšavamo imuni sistem, obnavljamo crevnu floru i balansiramo ceo organizam.