1. Koristite susamovo ulje

Izmasirajte se susamovim uljem čim ustanete. Na ovaj način pokrećete cirkulaciju, hidrirate kožu i dobijate prirodni sjaj. Zatim se istuširajte. Ovako čistite telo od toksina i potpuno prirodno negujete kožu.

2.  Unosite anti-inflamatorne namirnice

Veoma je važno da vodimo računa o ishrani jer je nega iznutra podjednako važna kao nega spolja. Da biste poboljšali funkciju srca i imunog sistema i da biste poboljšali rast kose i kvalitet kože koristite anti inflamatorne namirnice (bobičasto voće), kao i riblje ulje koje je bogato omega-3 masnim kiselinama.

3. Ne jedite beli šećer

Šećer ubrzava starenje, slabi količinu kolagena u koži što dovodi do bora. Zamenite veštački šećer i unosite više povrća i voća svaki dan.

Ono što možete da uradite sa šećerom je da napravite piling za telo. Pomešajte kašiku belog šećera sa kokosovim uljem i par kapi limunovog soka. Koža će se očistiti od toksina i postaće obnovljena i sjajna.

4. Negujte deo kože oko očiju

Ponekad kreme za lice mogu da budu prejake za osetljivu kožu oko očiju. Koristite gel. Uveče možete na vlažno lice da nanesete prirodno ulje kako bi koža bila negovana i tokom noći. Pojačajte hidrataciju zbog suvog vazduha u toku zime.

5. Negujte šake

Znakove starenja prepoznajemo i na šakama i zato je nega šaka važna koliko i nega lica. Kada radite piling lica, uradite i piling šaka. Negujte šake i svaki put posle pranja ruku i kontakta sa sapunima i deterdžentima koristite hidrirajuću kremu.

6. Masažom protiv stresa

Masaža predstavlja veoma bitan deo u procesu podmlađivanja. Prvenstveno što eliminiše nakupljeni stres, otpušta blokiranu energiju u telu kao i nagomilane emocije. Radite masažu stopala nekoliko puta nedeljno pred spavanje, a leđa i celo telo prepustite terapeutima koji će vam pomoći u procesu detoksikacije i opuštanja.

Ukoliko niste u prilici redovno da idete na masaže, odvojite dnevno bar 20 minuta na istezanje, meditaciju i disanje.

7. Unosite hranljive materije preko kože

Koristite kreme bogate vitaminom C koje imaju bar 30% koncentracije u sebi. Vitamin C je odličan antioksidant i pomaže koži da se obnovi i revitalizuje. Preručujemo upotrebu Vivaton preparata koji u sebi sadrže 207 lekovitih biljnih komponenata koji čiste kožu i ceo organizam ukoliko se pravilno upotrebljavaju. Putem masaže možete očistiti i nahraniti kožu u isto vreme. Više o Vivatonu pročitajte ovde: http://vivaton.rs/eliksir-vivaton/

8. Osvežite se voćem u toku dana

Zamenite keks, čips i ostale grickalice voćem – borovnicama, jabukama, grožđem.

9. Vizualizirajte kožu bez bora

Odvojite par minuta dnevno za opuštanje. Zatvorite oči i fokusirajte se na kožu lica, predeo oko očiju, između obrva i usana.

Zamislite svoju kožu kao elastičnu, zdravu, sjajnu i bez bora.

10.  Brzo hodanje 30 minuta nekoliko puta nedeljno

Za zdravlje i vitalnost je važna hidratacija i fizička aktivnost.  Šetajte bar tri puta nedeljno po pola sata. Dišite. Na ovaj način pokrećete metabolizam i ubrazavate razmenu kiseonika.

Svakako je važno da primenjujemo svaki od ovih saveta koliko možemo. Kada odlučite da usvojite korisne navike, promene na vašem licu i celokupnom zdravlju biće vrlo brzo vidljive. Kako smo iznutra često je vidljivo spolja. Zato se negujte iznutra – emocije, duh, telo i koža će vam biti zahvalna.

Vaš Vivaton