Masaža tela biljnim preparatima po našem programu normalizuje probavni proces.

Aktiviranjem fermenata koji rastvaraju skrob – katalazu, oksidazu, amilazu, celulazu – ona ne samo da normalizuje aktivnost gastrointestinalnog trakta, već smanjuje i težinu na račun smanjenja reakcije na glukozu, povećanjem sekrecije insulina iz pankreasa što, sa svoje strane, sprečava pretvaranje šećera u masti.

Normalizuje se sadržaj šećera u krvi i značajno poboljšava aktivnost pankreasa. Normalizovanje težine vrši se, takođe, pojačanim izlučivanjem masnoće iz masnih rezervi i njihovim sagorevanjem, a to dovodi do ubrzane korekcije figure i oslobađanja od celulita.

Mnoge žene gube svoj privlačni izgled posle trudnoće i porođaja, dolazi do razvlačenja, pucanja kože, što deformiše grudi, stomak, butine.

Masaža preparatima „Vivaton“ pomaže da se eliminišu te destruktivne promene tkiva. U vraćanju čvrstine i elastičnosti tkivima, veliku ulogu imaju kolagenska vlakna koja se suprotstavljaju pucanju 43 puta više nego elastična !

Posedujući sposobnost regeneracije , „Vivaton“ obnavlja ćelije, pomaže da se masažom vrati elastičnost i celovitost oštećenim tkivima. Koža i mišići dobijaju glatkoću i elastičnost, zbog čega, Vi,  ponovo dobijate privlačan izgled.