Sve je više žena koje bez obzira na kilažu, imaju problem sa celulitom. Celulit se često javlja zbog slabe cirkulacije i zadržavanja tečnosti u organizmu.
U osnovni postoje mekani i tvrdi celulit. Mekani celulit se javlja na više delova tela i nije pričvršćen za mišiće kao tvrdi celulit, koji se teže rešava i njega uglavnom imaju sportisti, ali se on i manje vidi.
Međutim, genetika je jedan od velikih faktora pojave celulita, i zato je važno da se pridržavate zdravih životnih navika, kako se ne bi pojavio i kod vas.
Izdvojili smo za vas 5 svakodnevnih navika koje najviše utiču na stvaranje celulita.

Ishrana

Ishrana najviše utiče na vaše zdravlje kao i na zdravlje vaše kože.
Istraživanja su pokazala da unos određenih namirnica smanjuje toksine i celulit u telu. Losos, na primer, bogat je omega 3 masnim kiselinama koje smanjuju apetit i jačaju kožu. Smanjuju toksine i poboljšavaju cirkulaciju. Semenke suncokreta oktlanjaju nadutost i višak vode iz organizma. Bogate su vitaminom E, kalijumom, cinkom i vitaminom B6. Borovnice povećavaju količinu kolagena i stvaraju novo tkivo kože. Bogate su antioksidantima i razgrađuju masnoću.
Jabukovo sirće, limun, đumbir i zeleni čaj su takođe veoma dobri u borbi protiv celulita. Slana hrana i šećer utiču takođe na stvaranje celulita i trebalo bi smanjiti njihov unos.

Nedovoljan unos vode

Naučite telo da stvori naviku za redovan unos vode. Važno je da naviknemo telo na stalni protok vode što može pozitivno da utiče na celulit. Preporučujemo minimum šest čaša vode dnevno.
 

Nedostatak fizičke aktivnosti

Odgovarajući plan vežbanja može da smanji pojavu celulita. Kako starimo i kako nam se tkivo menja i zadebljava tako nam je koža tanja, a celulit postaje vidljiviji. Godinama gubimo mišiće i zamenjujemo ih mastima koje su meke i koje zauzimaju veću površinu na telu. Učlanite se u teretanu blizu vas i konsultujte se sa trenerima oko odgovarajućeg plana treninga.
 

Stres

Stres utiče na lučenje hormona kortizola. Kortizol podstiče skladištenje masnoća oko stomaka, butina, zadnjice i kukova. Kortizol često izaziva želju za masnom hranom ili slatkišima i tada je važno da vaš izbor namirnica uvek bude nešto zdravo, poput voća ili orašastih plodova.
Svakodnevni stres možete da smanjite opuštanjem uz tehnike disanja, jogu i meditaciju.
 

Pušenje i Alkohol

Pušenje slabi kožu zbog suženja kapilara i oštećuje vezivno tkivo koje uzrokuje pojavu celulita. Alkohol je kaloričan i sadrži toksine. On oštećuje mišiće i ćelije kože.

Kako se prirodnim putem rešiti celulita?

Ukoliko vam je potrebna stručna pomoć, prirodan i zdrav pristup u rešavanju celulita predlažemo jedinstvene Vivaton holističke tretmane tela koji omogućavaju da se na prirodan način, brzo i lako rešite toksina i celulita iz organizma i vratite elastičnost i čvrstinu kože.

Primenom isključivo biljnih ekstrakata bogatih hranljivim materijama normalizuje se probavni sistem i sadržaj šećera u krvi, telo se oblikuje, celulit smanjuje, koža se čisti i podmlađuje. Upotrebom Vivaton ekstrakta izvlačimo sve štetne materije iz organizma i unosimo 207 različitih lekovitih komponenti kojima hranimo ćelije. 
Kako VIVATON postavlja čvrst temelj vašeg dobrog zdravlja? Posebnim masažnim pokretima se upija kroz otvorene pore u dublje slojeve kože i tu ispoljava svoje lekovito dejstvo.
 Očekujte vidljive promene na koži već posle prvog tretmana, a svaki sledeći ostaviće je u boljem stanju.
  Prvim natapanjem tela otpočeće se proces eliminacije toksina, pokreti se izvode, u zavisnosti od problematike u pravcu limfne drenaže, izbacuje se zadržala tečnost, otoci nestaju, vrši se detoks tkiva.
 Telo se reoblikuje, cirkulacija je ubrzana, tonus kože vidljivo poboljšan.
 celulit pod rukama naših terapeuta polako se topi, one će izvajati figuru o kakvoj ste oduvek maštali.Ali to nije sve! Vivaton će Osnažiti vaš imunitet
 Energizovati vaše telo
 Deluje antivirusno i antibakterijski
 U potpunosti čisti i oporavlja vaš organizam
 VIVATON će vam udahnuti životnu snagu i vitalnost

 

Pozovite nas i zakažite vaše termine:
064 5612732, 011 3660538
Dobrodošli u Vivaton!