Višegodišnje iskustvo je pokazalo da masaža „Vivatonom“ regeneriše i obnavlja ne samo kožu i mišićno tkivo, već i koštano-mišićni aparat u celini, uključujući kosti i zglobove.

Mogu da se izleče tako ozbiljne bolesti kao što su tuberkuloza kostiju, koksartroza, reumatoidni artritis, dobro se obnavlja koštano tkivo posle preloma vrata butne kosti, pri čemu su utvrđene pozitivne promene kod ljudi raznog starosnog doba, od 4 do 86 godina.

Pod uticajem masaže preparatima „Vivaton“ jača se zglobni sistem, ubrzava se cirkulacija krvi , povećava elastičnost tetiva, ubrzava resorpcija zglobne tečnosti, koja liči na kesicu sa tečnošću, nestaju patološke naslage sa zglobnog tkiva. Osim toga , mnogo brže se obnavlja celovitost koštanog tkiva.

Naš koštani sistem je organ koji radi veoma intenzivno. On neumorno stvara nove i nove oblike eritrocita, koji žive od 60 do 120 dana. On, takođe, stvara T-limfocite, naše imunokompetentne ćelije (takozvane ćelije – kileri). Istraživanja su pokazala da se prilikom masaže preparatima „Vivaton“ obnavljaju crvene krvne ćelije, sunđerasto koštano tkivo, povećava se proizvodnja interferona i interlejkina.

Bolest našeg vremena, osteoporoza (smanjena gustina koštanog tkiva), može biti zaustavljena i moguće je obnavljanje, podmlađivanje koštanog sistema.